Jurg is naast een goede stand-up comedian ook op andere wijze te bewonderen, namelijk als presentator. Vanaf september 2016 presenteerde hij anderhalf jaar lang op RTV Utrecht het wekelijkse programma De Kwestie. Daarin trok hij, naar aanleiding van een onderwerp wat in de regio de tongen los maakte, de provincie Utrecht in om met experts te praten en de meningen op straat te peilen (uiteraard met de nodige humor).

Jurg van Ginkel in actie als presentator/dagpresentator bij het literaire programma van Propria Cures in de Titty Twister-tent op festival Lowlands.

Jurg van Ginkel als presentator bij het literaire programma van Propria Cures op festival Lowlands.

Ook was hij in het verleden presentator van bijvoorbeeld het literaire programma van Propria Cures op popfestival Lowlands (zie foto) en de opening van een nieuw gebouw bij Wageningen University.

Met zijn intelligente gevoel voor humor krijgt Van Ginkel het publiek makkelijk mee in zijn verhaal, en zijn improvisatievermogen zorgt ervoor dat hij makkelijk kan schakelen. Eventueel kunt u hem dwingen uw verhaal te presenteren met de hulp van Artificial Intelligence, zoals hieronder gedemonstreerd.