Jurg van Ginkel is een stand-up comedian, journalist, redacteur en schrijver die bij elk onderwerp wel een grappige invalshoek weet te vinden die hij vervolgens in een vermakelijk verhaal kan gieten.

Zelfs voor tien minuten grappen in het Engels over hortensia’s voor een zaal vol bloemenkwekers in het Westland draait deze comedytijger zijn hand niet om. Geloof je het niet? Check hieronder de try-out van bovenstaand optreden (opgenomen met een telefoon vanaf het podium, zodat je het gevoel krijgt dat je écht op een barkruk ligt tijdens een open mic!)

Van Ginkel was jarenlang redacteur bij het bekende studentenblad Propria Cures, lid van de Comedy Explosion, presenteerde literaire programma’s op Lowlands, en zocht de randjes van het betamelijke op met comedy-experimenten zoals de keer dat hij bij de Drugs Comedy Night van het Comedyhuis het podium opging onder de  invloed van de hallucinogene drug salvia.

Van Ginkel won daarnaast in 2008 het AKF Comedy Concours in samenwerking met Loungin’ Laughs. Als lid van het Comedyhuis hielp hij jarenlang de eerste stand-up comedyclub van Utrecht, de Comedyhuis Club, draaiende te houden. Tijdens de coronatijd hield hij met hard werken en de goede samenwerking met partners in crime Jeroen Pater en Lambert-Jan Koops deze club boven water door online comedyshows en bingo’s te organiseren. Zo bleven een tiental comedians aan het werk.

Van Ginkel heeft bijna 20 jaar ervaring als stand-up comedian, Master of Ceremonies en presentator in zowel het Nederlands als het Engels. Ook was hij achter de schermen betrokken bij de organisatie van het Utrecht International Comedy Festival in TivoliVredenburg: het grootste comedyfestival van de Benelux.