Jurg is naast een goede stand-up comedian ook op andere wijze op het podium (en daarbuiten) te bewonderen, namelijk als presentator. Sinds september 2016 presenteert hij op RTV Utrecht elke week het programma De Kwestie. Daarin trekt hij, naar aanleiding van een onderwerp wat in de regio de tongen los maakt, de provincie Utrecht in om met experts te praten en de meningen op straat te peilen (uiteraard met de nodige humor).

Jurg van Ginkel in actie als presentator/dagpresentator bij het literaire programma van Propria Cures in de Titty Twister-tent op festival Lowlands.

Jurg van Ginkel in actie als presentator/dagpresentator bij het literaire programma van Propria Cures op festival Lowlands.

Ook is hij in het verleden gevraagd als presentator van bijvoorbeeld het literaire programma van Propria Cures op popfestival Lowlands (zie foto). Of de opening van een nieuw gebouw bij Wageningen University.

Dit soort presenteerwerk, dagvoorzitterschappen of ouderwets MC’en bij shows zijn klussen die Jurg als gevatte presentator makkelijk voor elkaar krijgt. Met zijn intelligente gevoel voor humor krijgt hij altijd het publiek mee en zijn improvisatievermogen zorgt ervoor dat hij, in het geval van bijvoorbeeld vertragingen, makkelijk kan schakelen en zo tien minuten aan show uit zijn mouw schudt, zodat het publiek niks merkt en de organisatie zich kan richten op belangrijke zaken: zoals genieten van het evenement.