Jurg van Ginkel is een artiest die uit elk onderwerp wel wat leuks weet te persen. Zelfs voor 10 minuten grappen maken in het Engels over hortensia’s draait deze comedytijger zijn hand niet om (geloof je het niet? Check hier de audio op Soundcloud!).

Van Ginkel was redacteur bij het bekende studentenblad Propria Cures, lid van de Comedy Explosion, presenteerde literaire programma’s op Lowlands, en zoekt soms de randjes van het betamelijke op met experimenten. Zoals de keer dat hij bij de Drugs Comedy Night van het Comedyhuis stand-up comedy deed onder de  invloed van de hallucinogene drug salvia (video).

Deze sympathieke Utrechter won in 2008 het AKF Comedy Concours i.s.m. Loungin’ Laughs. Als lid van het Comedyhuis treedt hij wekelijks in het Nederlands en Engels op als stand-up comedian. Ook is hij achter de schermen betrokken bij de organisatie van het Utrecht International Comedy Festival, het grootste comedyfestival van de Benelux dat in 2017 zijn 5e editie zal beleven in TivoliVredenburg.