Jurg van Ginkel is een tekstschrijver met een scherpe pen, een prima observatievermogen en een goed gevoel voor humor. Da’s ook niet gek, want hij leerde het vak van de besten door 3,5 jaar in de redactie door te brengen van het roemruchte studentenblad Propria Cures. Daar was hij onder meer de architect van stunts als het onuitgenodigd binnensluipen bij het Boekenbal in de Stadsschouwburg Amsterdam met perskaarten die waren nagemaakt bij de copyshop om de hoek.

Na het afzwaaien bij Propria Cures, ging hij aan de bak als redacteur bij het AD in Utrecht en daarna RTV Utrecht als onder meer internetredacteur en schrijver van nieuwsberichten voor radio en tv. Bij RTV Utrecht leerde hij ook video’s filmen en monteren met Final Cut en Adobe Premiere en nabewerken met animatieprogramma Apple Motion.

In 2021 deed Van Ginkel mee aan een open inschrijving voor een nieuwe tekstschrijver voor een nieuw actualiteitenprogramma dat De Avondshow met Arjen Lubach ging heten. Uit zo’n 3000 inzendingen werden hij en nog twee andere schrijver uitgekozen om mee te komen werken.

Sindsdien is Van Ginkel tekstschrijver bij De Avondshow. Hier verzint hij grappen, sketches, karakters en animaties. Ook sprak hij enkele keren video’s in, had hij een paar cameo’s op televisie, zat hij in de mascotte van Arjen Lubach (lang verhaal) en ruimde hij de vaatwasser in als het nodig was.